Home » Zwembad accessoires » Zwembadverwarming

Zwembadverwarming

Wanneer je na de zomerdagen nog heerlijk wilt genieten van je zwembad dan is zwembadverwarming de ideale uitkomst. Zwembadverwarming zorgt ervoor dat het zwemwater een aangename temperatuur bereikt. Er zijn verschillende type producten die je zwemwater kunnen verwarmen. Bijvoorbeeld warmtepompen, goed isolerende afdekzeilen of verwarmingsmatten. Maak gebruik van de filteropties op deze pagina om zwembadverwarming te vinden dat geschikt is voor jouw zwembad.

Filter

Verwarming voor Intex zwembaden

Een Intex zwembad verwarmen zorgt ervoor dat je tijdens die fijne nazomerse dagen nog heerlijk kunt ontspannen in op temperatuur gebracht water. Geen klapperende kaken meer wanneer je voet het zwembadwater raakt! Bij het kiezen van een Intex zwembadverwarmer heb je keus op verschillende opties. Zo kun je gebruik maken van een elektrische warmtepomp of gebruik maken van solar zwembadverwarming. Hierdoor maak je gebruik van de kracht van de zon en ben je dus wel afhankelijk van het aantal zonuren.

Om een goede keuze te maken in de voor jou geschikte zwembadverwarming hebben wij hieronder de meestvoorkomende types toegelicht.

1. Warmtepompen

Gebruik maken van een warmtepomp is de meest effectieve om je zwemwater te verwarmen. Deze sluit je tussen je filterpomp en zwembad aan. Warmtepompen zijn energiezuinig en zorgen voor een constante aangename temperatuur van je zwemwater. Let bij je keuze voor een warmtepomp goed op de capaciteit van de pomp en de maximale inhoud van je zwembad.

2. Solar zwembadverwarming

Met solar zwembadverwarming maak je gebruik van de kracht van de zon. Deze producten warmen je zwemwater op door middel van zonne-energie. De producten vangen zelf zonnestralen op en zetten dit door naar het zwemwater. Hiermee haal je milieubewuste zwembadverwarming in huis. De producten zijn eenvoudig in gebruik en brengen geen extra energiekosten met zich mee.

3. Isolerende afdekzeilen

Door gebruik te maken van isolerende afdekzeilen sla je twee vliegen in één klap. Deze afdekzeilen zorgen ervoor dat je zwemwater schoon blijft, maar door de noppenfolie dat zich in het zeil bevindt warmt het zwemwater ook sneller op. Wanneer de zon niet meer schijnt en het buiten afkoelt, zorgt het zeil ervoor dat de warmte beter wordt vastgehouden.

Veelgestelde vragen over zwembadverwarming

Wat kost een zwembadverwarming?

Het verwarmen van je zwembad kan op verschillende manieren. Voor elk budget is er wel een geschikte manier om je zwembadwater te verwarmen. De goedkoopste manier is om gebruik te maken van zonne-energie. Met solar zonnepanelen of matten zorgt de warmte van de zon voor de verwarming van je water. Dit kan al vanaf €20,-. Wil je het water ook in de koudere dagen kunnen verwarmen? Dan zal je een warmtepomp nodig hebben. Deze prijs van een warmtepomp begint bij zo’n €300,-.

Hoe werkt zwembadverwarming?

Of je nu kiest voor solar zwembadverwarming of een volautomatische warmtepomp, het principe blijft hetzelfde. Het zwembadwater wordt door je filterpomp uit het zwembad gepompt en door de verwarmingselementen gevoerd. Daar wordt het water verwarmd en vervolgens weer terug het zwembad ingepompt. Voor een specifiekere uitleg kan je altijd ons blogartikel ‘Hoe verwarm je een zwembad‘ doornemen.

Is zwembadverwarming nodig?

Niet persé, maar het zal een heleboel schelen. Hoe groter je zwembad, hoe langer het duurt voordat het water op een lekkere temperatuur komt. Zelfs in de zomerdagen. We adviseren in ieder geval altijd gebruik te maken van een afdekzeil, en het liefst een solar afdekzeil. Wanneer je het zwembad na gebruik afdekt zorg je ervoor dat de warmte niet makkelijk kan ontsnappen. 

Wat is de beste manier om een zwembad te verwarmen?

Dat hangt voornamelijk af van de grootte van je zwembad. Een warmtepomp zal altijd voor het beste resultaat zorgen, maar is wat overdreven voor de kleinere zwembaden. Het is altijd een goed idee om in ieder geval met een solar afdekzeil te werken. Voor de grotere opzetzwembaden raden we warmtepompen aan en voor de kleinere solar bollen of matten.

 14 dagen bedenktijd

 Gratis verzending boven €50,-

 Deskundige klantenservice 

Heb je hulp nodig?

Het kiezen van het juiste zwembad is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wij van ZwembadDealer.nl begrijpen dat. Daarom proberen wij te voorzien in alle nodige informatie zodat je eenvoudig het perfecte zwembad kunt uitzoeken met de juiste accessoires en benodigdheden.

Op onze FAQ-pagina hebben wij alvast antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen en ons blog staat vol informatieve artikelen. Het antwoord op je vraag niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via de livechat of stuur ons een e-mail op [email protected]

5