Zwembad warmtepompen

Een warmtepomp gebruiken is de meest effectieve manier om je zwemwater te verwarmen. De elektrisch aangedreven warmtepompen zorgen ervoor dat je zwemwater op een constante aangename temperatuur blijft. Een warmtepomp sluit je aan tussen je filterpomp en je zwembad. Let bij de keuze voor een warmtepomp goed op de capaciteit van de pomp en of deze krachtig genoeg is voor de grootte van je zwembad. Voor zwembadverwarming ben je bij warmtepompen aan het juiste adres. Maak gebruik van de filteropties om de warmtepomp passend bij jouw zwembad te vinden.

Filter

Welke warmtepomp moet ik kiezen voor mijn zwembad?

Deze vraag krijgen we natuurlijk vaker en er is geen eenduidig antwoord op te geven. Welke warmtepomp het best bij jouw zwembad past hangt namelijk af van meerdere factoren. In welke seizoenen je gebruik wilt maken van je warmtepomp bijvoorbeeld. Is dit alleen in de zomermaanden of wil je ook graag in het voor- en naseizoen in een warm zwembad kunnen zwemmen?

De belangrijkste eis aan de warmtepomp is dat deze sterk genoeg is om jouw zwembad te verwarmen. Op de productpagina’s van de warmtepompen hebben we vermeld wat de maximale inhoud van je zwembad mag zijn. Door op dit kenmerk te filteren krijg je direct de warmtepompen te zien die geschikt zijn voor jouw zwembad. Mocht je meer informatie willen over de verschillen in warmtepompen, lees dan ons artikel over hoe je de meest geschikte warmtepomp voor jouw zwembad kiest.

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Wat kost een warmtepomp?

Warmtepompen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De aanschaf van een warmtepomp is natuurlijk wel iets duurder dan bijvoorbeeld solar zwembadverwarming. Voor een standaard warmtepomp geschikt voor zwembaden tot een inhoud van 10.000 liter betaal je zo’n €395,-.

Wanneer moet ik de warmtepomp aanzetten?

Als je een groter opzetzwembad wilt kopen is het handig om er een filterpomp bij aan te schaffen. Een filterpomp brengt beweging in het water, waardoor algen minder kans hebben om te groeien en filtert daarnaast het water. Daarnaast is een chloordrijver en afdekzeil gewenst om je zwembad goed te onderhouden.

Hoe plaats ik een opzetzwembad?

Alle opzetzwembaden zijn eenvoudig op te zetten. Wanneer je er met zijn tweeen aan werkt heb je de meeste opzetzwembaden al binnen een half uur opgezet. 

Hoe snel warmt een warmtepomp een zwembad op?

 14 dagen bedenktijd

 Gratis verzending boven €50,-

 Deskundige klantenservice 

Heb je hulp nodig?

Het kiezen van het juiste zwembad is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wij van ZwembadDealer.nl begrijpen dat. Daarom proberen wij te voorzien in alle nodige informatie zodat je eenvoudig het perfecte zwembad kunt uitzoeken met de juiste accessoires en benodigdheden.

Op onze FAQ-pagina hebben wij alvast antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen en ons blog staat vol informatieve artikelen. Het antwoord op je vraag niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via de livechat of stuur ons een e-mail op [email protected]

27