Scherpe prijzen

Gratis verzending boven de €50,-

Snelle levering

Altijd de beste deals

Alles over vies zwembadwater

De warme dagen breken weer aan. Je hebt een nieuw zwembad gekocht en je hebt al onze tips opgevolgd over het onderhouden van je zwembad. Echter word het zwembadwater toch vies, troebel of zelfs groen. Helaas kan zwembadwater vies worden zelfs wanneer je alle maatregelen hebt getroffen. We leggen je graag uit hoe dit kan, maar natuurlijk ook wat je er tegen kan doen.

Bruin zwembadwater

Het water in het zwembad heeft een vieze bruine kleur gekregen. Dit kan ontstaan door ijzeroxide of vorming van algen in het water. Je zal je zwembad leeg moeten laten lopen of het de algen moeten bestrijden met anti-alg middel.

Meer lezen over voorkomen of wat te doen bij bruin zwembadwater?

Groen zwembadwater

Wanneer je zwembadwater groen gaat uitslaan heeft dit altijd te maken met het vormen van algen. Hoe graag we ook in de zomer zwemmen, de zon heeft helaas een enorme invloed op de groei van algen. Dit in combinatie met een onjuiste waterbalans zorgt voor groen zwembadwater.

Meer lezen over voorkomen of wat te doen bij groen zwembadwater?

Schuim op je zwembadwater

Het kan zijn dat er schuimt gevormd wordt op je zwembadwater. Eén van de meestvoorkomende redenen is een verkeerde chloor- of pH-waarde. Controleer dus gelijk deze waardes en stuur waar nodig bij. Een ander veelvoorkomende reden is het gebruik van badkleding. Vaak nemen mensen onbewust restjes van wasmiddelen mee

Meer lezen over voorkomen of wat te doen bij schuim op je zwembadwater?

Melkachtig troebel zwembadwater

Het water in het zwembad kan door verschillende redenen melkachtig en troebel uitslaan. Het kan zijn dat er een aluminium voorwerp zich in het zwembad bevindt. Zwembadwater reageert hierop waardoor het melkachtig en troebel wordt. Het kan ook zijn dat je hiervoor last hebt gehad van groen zwembadwater door algen vorming. Het kan zijn dat je het zwembad niet goed schoon hebt gemaakt en er nog algen achter zijn gebleven. Een andere reden kan zijn dat er teveel vlokmiddel gebruikt is. 

Meer lezen over voorkomen of wat te doen bij schuim op je zwembadwater?

Klantenservice
info@zwembaddealer.nl
Stel je vraag via de Livechat of stuur een mail naar info@zwembaddealer.nl

Officiële Intex Dealer

Gratis verzending > €50,-

Snelle levering

Scherpe prijzen

Hulp nodig?

Het kiezen van het juiste zwembad is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wij van ZwembadDealer.nl begrijpen dat. Daarom proberen wij te voorzien in alle nodige informatie zodat je eenvoudig het perfecte zwembad kunt uitzoeken met de juiste accessoires en benodigdheden.

Op onze FAQ-pagina hebben wij alvast antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen? Neem dan contact met ons op via de livechat of stuur ons een e-mail op klantenservice@zwembaddealer.nl.

Alles wat je over zwembaden moet weten

Het goed onderhouden van je zwembad zal zorgen voor veel meer zwemplezier. Ook gaat je zwembad hierdoor veel langer mee. Op ons blog vind je verschillende artikelen over het onderhouden van je zwembad. Lees bijvoorbeeld eens de volgende artikelen:

1