Zwembad opzetten

Bruin zwembadwater

Je zwembadwater is bruin geworden en is niet meer te gebruiken om in te zwemmen. Dit gebeurd veelal wanneer een zwembad een tijdje niet in gebruik is geweest. Het ontstaan van bruin zwembadwater kan meerdere redenen hebben, maar vies zwembadwater staat altijd hand-in-hand met een verkeerd waterbalans.

Bestseller!

Leren je zwembad perfect te onderhouden?

Kom alles te weten over het perfect onderhoud van je zwembad. Leer je zwembadwater te onderhouden zoals de professionals en bespaar geld op je onderhoudsproducten.

Geschreven door experts
Bespaar op onderhoudskosten
Doseerschema voor chloor
 Praktische uitleg
Meer dan 35 bladzijde

Bestseller!

Leren je zwembad perfect te onderhouden?

Kom alles te weten over het perfect onderhoud van je zwembad. Leer je zwembadwater te onderhouden zoals de professionals en bespaar geld op je onderhoudsproducten.

Geschreven door experts
Bespaar op onderhoudskosten
Doseerschema voor chloor
 Praktische uitleg
Meer dan 35 bladzijde

Waardoor wordt zwembadwater bruin?

Bruin zwembadwater wordt bruin doordat er teveel ijzeroxide in het water aanwezig is. Is je zwembad ook glibberig? Niet perse alleen de bodem, maar bijvoorbeeld aan de wanden? Dan heb je ook te maken met bruine algen. Beiden geven een bruine kleur af waardoor het zwembadwater bruin van kleur wordt.

Hoe voorkom ik dat mijn zwembadwater bruin wordt?

Je voorkomt bruin zwembadwater door het goed onderhouden van het water. Test meerderen malen per week het chloorgehalte en de pH-waarde en stuur hier goed op bij. Dit verreweg het belangrijkste om ervoor te zorgen dat je geen last gaat krijgen van bruin zwembadwater.

Enkel andere tips zijn;

  • Maak altijd gebruik van leidingwater om je zwembad te vullen.
  • Zorg ervoor wanneer het zwembad niet in gebruik is dat je iedere 5 dagen Anti-Alg toevoegt aan het water.
  • Dek je zwembad na gebruik af met een afdekzeil

Hoe krijg ik bruin zwembadwater weer helder?

Om bruin zwembadwater weer helder te krijgen zal je eerst moeten controleren of de zwembadvloer of de wanden glibberig zijn of niet. We zullen eerst moeten weten of we te maken hebben met algen of ijzeroxide.

Is je zwembad glibberig? Dan zijn bruine algen de oorzaak van je bruine zwembadwater. Controleer eerst de waarden van je water met behulp van teststrips of een digitale meter. Voeg vervolgens chloorshock toe en stuur de pH-waarde waar nodig bij met pH-plus of pH-minus.

Is je zwembad niet glibberig? Dan heb je te maken met ijzeroxide. Er zit dan niets op dan het hele zwembad leeg te laten lopen, goed schoon te maken en vervolgens weer te vullen met nieuw leidingwater. Vergeet na het opnieuw vullen van je zwembad niet het chloorgehalte en de pH-waarde weer op peil te brengen. 

 Gratis verzending boven €50,-

 14 dagen bedenktijd

 Deskundige klantenservice 

Heb je hulp nodig?

Het kiezen van het juiste zwembad is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wij van ZwembadDealer.nl begrijpen dat. Daarom proberen wij te voorzien in alle nodige informatie zodat je eenvoudig het perfecte zwembad kunt uitzoeken met de juiste accessoires en benodigdheden.

Op onze FAQ-pagina hebben wij alvast antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen en ons blog staat vol informatieve artikelen. Het antwoord op je vraag niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via de livechat of stuur ons een e-mail op [email protected]