Scherpe prijzen

Gratis verzending boven de €50,-

Snelle levering

Altijd de beste deals

Hoe lang moet een zwembadpomp draaien?

Een zwembadpomp moet gemiddeld 5 uur per dag draaien. Het is belangrijk dat je zwemwater minstens 2 keer per dag een volledige circulatie heeft doorgemaakt. Controleer dus hoeveel m3 water er zich in je zwembad bevindt en wat de capaciteit van je filterpomp is. Zo bereken je eenvoudig hoe lang jouw zwembadpomp er over doet om al het water te filteren.

Daarnaast raden we aan om je zwembadpomp tijdens warmere dagen iets langer te laten draaien. Dit in verband met het feit dat algen beter gedijen in warmer water.

Moet ik de zwembadpomp overdag of s’nachts laten draaien?

In principe zou je een zwembadpomp altijd kunnen laten draaien. Voor de pomp zelf maakt het niet uit of je dit overdag of in de avond doet. Het belangrijkste is dat de pomp lang genoeg draait om al het water minstens 2 keer per dag te filteren.

We raden wel aan om de pomp tijdens de warmere uren te laten draaien, omdat algen zich eerder in warmer water kunnen ontwikkelen. Maar aangezien je in de warmere uren jezelf het liefst in je zwembad begeeft raden we aan op warmere dagen de pomp in de ochtend en avond te laten draaien. Probeer op de warmere dagen wanneer je de pomp niet in de middag laat draaien een paar uurtjes langer te filteren.

Mag je zwemmen met de pomp aan?

Vanwege veiligheidsredenen adviseren wij om niet te gaan zwemmen wanneer de pomp aan staat.

 

 

 

 

 

 

Klantenservice
info@zwembaddealer.nl
Stel je vraag via de Livechat of stuur een mail naar info@zwembaddealer.nl

Officiële Intex Dealer

Gratis verzending > €50,-

Snelle levering

Scherpe prijzen

Hulp nodig?

Het kiezen van het juiste zwembad is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wij van ZwembadDealer.nl begrijpen dat. Daarom proberen wij te voorzien in alle nodige informatie zodat je eenvoudig het perfecte zwembad kunt uitzoeken met de juiste accessoires en benodigdheden.

Op onze FAQ-pagina hebben wij alvast antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen? Neem dan contact met ons op via de livechat of stuur ons een e-mail op klantenservice@zwembaddealer.nl.

Alles wat je over zwembaden moet weten

Het goed onderhouden van je zwembad zal zorgen voor veel meer zwemplezier. Ook gaat je zwembad hierdoor veel langer mee. Op ons blog vind je verschillende artikelen over het onderhouden van je zwembad. Lees bijvoorbeeld eens de volgende artikelen:

1