Zwembad opzetten

Hoeveel chloor in mijn zwembad?

Om optimaal van je zwemwater te kunnen genieten, is het van belang dat je de juiste hoeveelheid chloor toevoegt. Met chloor zorg je er namelijk voor dat het water vrij blijft van schadelijke bacteriën en voorkom je dat het zwemwater troebel wordt.

Het toevoegen van de juiste hoeveelheid chloor is niet altijd even makkelijk, maar het is een belangrijke taak dat zorgvuldig moet gebeuren voor het behoud van een gezond zwembad.

De hoeveelheid chloor hang af met de pH-waarde en de kwaliteit van je zwembad. Als er veel organisch materiaal in je zwembad zit, zal een hogere doses waarschijnlijk noodzakelijk zijn dan bij een goed onderhouden zwembad. Ook is de hoeveelheid chloor afhankelijk van de locatie van je zwembad en de weersomstandigheden. Daarnaast is ook de hoeveelheid mensen die gebruik maakt van het zwembad van invloed.

Voor een optimaal zwembadwater hoort de chloorgehalte concentratie ongeveer tussen de 1,0 en 3,0 delen per miljoen (ppm) te blijven voor een gezond zwembad behoud. Bij een hoger gehalte loop je het risico op rode ogen of jeukende huid. Hoeveel chloortabletten in zwembad moeten hangt samen met de pH-waarde van je zwemwater en je waterkwaliteit.

Bestseller!

Precies weten hoeveel chloor je nodig hebt?

Kom alles te weten over het perfect onderhoud van je zwembad. Leer je zwembadwater te onderhouden zoals de professionals en bespaar geld op je onderhoudsproducten.

Geschreven door experts
Bespaar op onderhoudskosten
Doseerschema voor chloor
 Praktische uitleg
Meer dan 35 bladzijde

Bestseller!

Precies weten hoeveel chloor je nodig hebt?

Kom alles te weten over het perfect onderhoud van je zwembad. Leer je zwembadwater te onderhouden zoals de professionals en bespaar geld op je onderhoudsproducten.

Geschreven door experts
Bespaar op onderhoudskosten
Doseerschema voor chloor
 Praktische uitleg
Meer dan 35 bladzijde

Hoeveel liter chloor per 1.000 liter?

Een zwembad van ongeveer 1.000 liter heeft ongeveer 4/5mg/l nodig aan chloor. Zorg ervoor dat je de tabletten in een veilig chloordrijver plaatst zodat je schade aan de huid of zwemkleding voorkomt. Wanneer je voor het eerst het zwemwater gebruikt, of wanneer je zwemwater intensief gebruikt is en vies is, is het aan te raden om de dosis te verhogen naar ongeveer 3 tabletten. Stem de dosis chloor eenvoudig aan je zwembad inhoud aan en zorg voor een perfecte balans en waterkwaliteit.

Het is van belang om consistent het chloorgehalte en de pH-waarde van je zwembad in de gaten te houden. Zorg ervoor dat je het regelmatig controleert, en houd er rekening mee dat chloor kan worden geneutraliseerd wanneer het veel in contact komt met vervuilende stoffen en met zonlicht. Blijf consistent met het testen van je zwemwater om eventuele veranderingen snel te kunnen corrigeren.

Eenvoudig de hoeveelheid chloor berekenen

Het is belangrijk om altijd de juiste chloor concentratie aan te houden voor een zo optimaal mogelijk behoud van je zwemwaterkwaliteit en bescherming tegen bacteriën en vuil. Je kunt de hoeveelheid chloor voor je zwembad eenvoudig zelf berekenen met een eenvoudige formule. Begin echter eerst met het meten van de pH-waarde van je zwembad met een testset. Als de pH-waarde tussen de 7.2 en 7.6 ligt, is je waterkwaliteit voldoende en kun je beginnen met het bepalen van de hoeveelheid chloor. Met een te lage of hoge pH-waarde kan de chloor namelijk niet goed zijn werk doen.

Als je het totale volume van je zwembad weet, is het een berekenen van de hoeveelheid chloor een fluitje van een cent: hanteer slechts 0,013 gram chloor per 100 liter (aantal liter van je zwembad /100 * 0,013.)

 Gratis verzending boven €50,-

 14 dagen bedenktijd

 Deskundige klantenservice 

Heb je hulp nodig?

Het kiezen van het juiste zwembad is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wij van ZwembadDealer.nl begrijpen dat. Daarom proberen wij te voorzien in alle nodige informatie zodat je eenvoudig het perfecte zwembad kunt uitzoeken met de juiste accessoires en benodigdheden.

Op onze FAQ-pagina hebben wij alvast antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen en ons blog staat vol informatieve artikelen. Het antwoord op je vraag niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via de livechat of stuur ons een e-mail op [email protected]

0