Scherpe prijzen

Gratis verzending boven de €50,-

Snelle levering

Altijd de beste deals

Is zwembadwater schadelijk voor planten?

Een opzetzwembad is niet alleen de ideale plek om even te ontspannen op een mooie zomerdag: het is ook een gigantisch waterreservoir midden in de tuin. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat heel wat mensen het zwembadwater gebruiken om de tuin mee te besproeien, de planten water te geven en ga zo maar door. Zeker wanneer de zomer ten einde loopt en het water vervangen moet worden is dat een bekend zicht. Is dat echter een goed idee? Mag je zomaar zwembadwater aan planten geven?

Zwembadwater zonder chemicaliën wel aan planten geven?

Heb je thuis een klein zwembadje staan dat met natuur- of leidingwater gevuld is? Of gaat het om een kinderbadje zonder chemicaliën? Dan is er geen enkel probleem om het water te gebruiken om het groen in je tuin nieuw leven te geven. Dat water is absoluut niet schadelijk voor het milieu. Kleine kanttekening daarbij is wel dat het hierbij niet uitsluitend over chloorvrij water gaat. Heel wat mensen nemen aan dat het enige schadelijke middel chloor is. Heb je echter bijvoorbeeld reinigingsmiddelen gebruikt om het water schoon te houden? Dan is dat al voldoende om het water nefast voor het milieu te maken.

Zwembadwater met chemicaliën aan planten geven?

Heb je thuis een zwembad staan met een reinigingsinstallatie? Dan valt het aan te nemen dat je ook gebruik maakt van chloortabletten of andere chemicaliën. Dat is immers de beste manier om de kwaliteit van het zwembadwater op peil te houden. Is dat het geval? Dan is het water niet geschikt om aan planten te geven of om de tuin mee te besproeien. Ook hier moet er echter een kanttekening geplaatst worden. Chloor is bijvoorbeeld geen probleem voor het milieu als het percentage laag genoeg is. Daarenboven verdampt chloor na verloop van tijd. Heb je net een nieuwe lading chloor in het zwembad gedaan? Dan kan je het beter niet gebruiken. Is dat echter al een stuk langer geleden? Dan kan het eventueel wel.

Waar moet ik mijn zwembad water dan lozen?

En wat moet er dan wel gebeuren met het zwembadwater? Lozen in de tuin is een populaire keuze, maar is dus eigenlijk geen optie als er chemicaliën in het water zitten. Doe je dit wel loop je kans om jouw grasperk en/of planten onherstelbare schade te berokkenen. De beste optie is dan ook om het zwembadwater te lozen in het riool. Dit kan je doen via bijvoorbeeld een speciale afvoerpomp of een simpele waterslang.

Loos je het zwembadwater via het riool? Dan ga je best wel even na wat voor rioolstelsel er bij jou in voege is. Bij een gemengd rioolstelsel kan je het water rechtstreeks in het riool kwijt. Is het een gescheiden rioolstelsel? Dan kan je best ervoor kiezen om het water via de huiselijke riolering te lozen bv. via het toilet.

Klantenservice
info@zwembaddealer.nl
Stel je vraag via de Livechat of stuur een mail naar info@zwembaddealer.nl

Officiële Intex Dealer

Gratis verzending > €50,-

Snelle levering

Scherpe prijzen

Hulp nodig?

Het kiezen van het juiste zwembad is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wij van ZwembadDealer.nl begrijpen dat. Daarom proberen wij te voorzien in alle nodige informatie zodat je eenvoudig het perfecte zwembad kunt uitzoeken met de juiste accessoires en benodigdheden.

Op onze FAQ-pagina hebben wij alvast antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen? Neem dan contact met ons op via de livechat of stuur ons een e-mail op klantenservice@zwembaddealer.nl.

Alles wat je over zwembaden moet weten

Het goed onderhouden van je zwembad zal zorgen voor veel meer zwemplezier. Ook gaat je zwembad hierdoor veel langer mee. Op ons blog vind je verschillende artikelen over het onderhouden van je zwembad. Lees bijvoorbeeld eens de volgende artikelen:

1