Scherpe prijzen

Gratis verzending boven de €50,-

Snelle levering

Altijd de beste deals

Schuim op je zwembadwater

Schuim op je zwembadwater ziet er niet erg fris uit. Er kunnen meerdere oorzaken zijn waardoor het schuim is ontstaan. In dit artikel lichten we toe wat de meestvoorkomende redenen zijn waardoor schuim op zwembadwater ontstaat, hoe je het kan voorkomen en wat je kan doen om je zwembad water weer schuim vrij te krijgen. 

Waardoor krijg je schuim op je zwembadwater?

Je krijgt schuim of je zwembadwater door een teveel aan verkeerde middelen in het water. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je teveel reinigingsmiddelen hebt gebruikt. Een veelvoorkomende oorzaak is bijvoorbeeld het zwemmen met badkleding waar nog residu van schoonmaakmiddelen in is achtergebleven. Doordat er teveel van deze middelen in het zwembadwater aanwezig zijn ontstaat er schuim. Het kan ook zijn dat er teveel anti-alg in het water is gebruikt. 

Hoe voorkom ik dat er schuim ontstaat?

Je voorkomt schuim op je zwembadwater door het goed onderhouden van het water. Test meerderen malen per week het chloorgehalte en de pH-waarde en stuur hier goed op bij. Dit is verreweg het belangrijkste om ervoor te zorgen dat je geen last gaat krijgen van schuim op je zwembadwater.

Enkel andere tips zijn;

  • Maak altijd gebruik van leidingwater om je zwembad te vullen.
  • Zorg ervoor dat mensen zich afspoelen voor ze in het zwembad gaan.
  • Laat zonnebrand altijd eerst goed intrekken voor je het water in gaat.

Hoe krijg ik mijn zwembadwater weer helder?

Een van de oplossingen zou zijn om je zwembad leeg te laten lopen, schoon te maken en vervolgens opnieuw te vullen met leidingwater. 

Mocht je het gevecht met het schuimende water aan willen gaan dan zal je de volgende stappen moeten volgen.

Stap 1: Controleer de waterwaardes

Maak gebruik van testers of een elektronische meter en breng het chloorgehalte de en pH-waarde in kaart. Breng deze waardes vervolgens op peil met pH plus of min en chloortabletten. Het op peil brengen van de waarden van je water is altijd de belangrijkste stap.

Stap 2: Zijn je waterwaardes in orde?

Het kan zijn dat het chloorgehalte en de pH-waarde al op orde waren. Of niet en hebt ze op hoogte gebracht. Wat je vervolgens nog kan doen is het deels laten leeglopen van je zwembad en deze weer bij te vullen met nieuw leidingwater. Als er teveel reinigingsmiddel in het water aanwezig was zorg je er op deze manier voor dat het percentage reinigingsmiddel in je zwembadwater verminderd.

Het kan even duren voor je zwembadwater weer mooi fris en helder is. Controleer elke dag de waardes van je water en stuur bij waar nodig.

Klantenservice
info@zwembaddealer.nl
Stel je vraag via de Livechat of stuur een mail naar info@zwembaddealer.nl

Officiële Intex Dealer

Gratis verzending > €50,-

Snelle levering

Scherpe prijzen

Hulp nodig?

Het kiezen van het juiste zwembad is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wij van ZwembadDealer.nl begrijpen dat. Daarom proberen wij te voorzien in alle nodige informatie zodat je eenvoudig het perfecte zwembad kunt uitzoeken met de juiste accessoires en benodigdheden.

Op onze FAQ-pagina hebben wij alvast antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen? Neem dan contact met ons op via de livechat of stuur ons een e-mail op klantenservice@zwembaddealer.nl.

Alles wat je over zwembaden moet weten

Het goed onderhouden van je zwembad zal zorgen voor veel meer zwemplezier. Ook gaat je zwembad hierdoor veel langer mee. Op ons blog vind je verschillende artikelen over het onderhouden van je zwembad. Lees bijvoorbeeld eens de volgende artikelen:

1