Gratis verzending boven €50,-    14 dagen bedenktijd  Deskundige klantenservice

Home » Zwembad onderhoud » Chloordrijvers

Chloordrijvers

Om chloor in je zwemwater te verspreiden is het handig om een chloordrijver te gebruiken. Chloortabletten mogen namelijk niet direct aan zwemwater worden toegevoegd, maar dienen rustig verspreid te worden. Chloordrijvers werken als dobbers en blijven drijven op het water. Door de kleine opening onderin de chloordrijver komt er water bij de chloortabletten waardoor ze geleidelijk oplossen.

Filter

Waarom gebruik je een chloordrijver?

Chloordrijvers moet je gebruiken omdat je chloortabletten niet los in het zwembad kan leggen. Ze zakken anders naar de bodem en zullen de bodem van je zwembad aantasten. Het is belangrijk om chloor doserend in het water toe te voegen. Door gebruik te maken van een chloordrijver zorg je ervoor dat chloortabletten goed gedoseerd worden toegevoegd aan je zwembadwater. Het chloor zal er vervolgens voor zorgen dat je water goed gedesinfecteerd blijft en dat algen geen kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Het toevoegen van chloor aan je zwembadwater is een van de belangrijkste onderdelen van het goed onderhouden van je zwembad. Vergeet niet om de pH-waarde van het water in kaart te brengen voor je chloor toevoegt aan je zwembadwater. Wanneer de pH-waarde van je water niet goed is kan het chloor niet goed zijn werk doen. 

Hoe werkt een chloordrijver?

Een chloordrijver drijft, zoals de naam al doet vermoeden, op het zwembadwater. Aan de bovenkant zit een opening met een deksel waar je chloortabletten in kunt stoppen. Aan de onderkant van de drijver zit een kleine opening waar water in kan komen en waardoor een chloortablet gedoseerd op kan lossen in het zwembad. Door aan de doseerring te draaien kan je bepalen hoe snel het chloor opgenomen moet worden. 

Wanneer gebruik je een chloordrijver?

Een chloordrijver gebruik je altijd wanneer je chloortabletten wilt toevoegen aan je zwembadwater. We raden het ten sterkste af om chloortabletten los aan het water toe te voegen. Hierdoor kan het zijn dat je zwembad wordt aangetast door het chloor.

 14 dagen bedenktijd

 Gratis verzending boven €50,-

 Deskundige klantenservice 

Heb je hulp nodig?

Het kiezen van het juiste zwembad is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wij van ZwembadDealer.nl begrijpen dat. Daarom proberen wij te voorzien in alle nodige informatie zodat je eenvoudig het perfecte zwembad kunt uitzoeken met de juiste accessoires en benodigdheden.

Op onze FAQ-pagina hebben wij alvast antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen en ons blog staat vol informatieve artikelen. Het antwoord op je vraag niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via de livechat of stuur ons een e-mail op [email protected]

0