Gratis verzending boven €50,-    14 dagen bedenktijd  Deskundige klantenservice

Home » Zwembad onderhoud » Zoutwatersysteem

Zoutwatersysteem

Een zoutwatersysteem is een ideaal apparaat om je zwemwater schoon te houden. Door gebruik te maken van een zoutwatersysteem is het niet meer nodig om chloor toe te voegen aan je zwemwater. Het zoutwatersysteem maakt namelijk gebruik van een reinigingsmethode waarbij zout wordt omgezet in chloride. Hierdoor dien je enkel zout toe te voegen aan het zwemwater waarna het zoutwatersysteem zorgt voor de rest. Chloride heeft dezelfde werking op het zwemwater als zwembadchloor, maar is volledig natuurlijk en ruikt ook niet naar traditioneel chloor. 

Filter

Hoe werkt een zoutwatersysteem?

Een zoutwatersysteem werkt door zout in zwembadwater om te zetten in chloride, een natuurlijk soort chloor. Het zoutwatersysteem wordt tussen een filterpomp en een zwembad geïnstalleerd. De filterpomp pompt het water door het zoutwatersysteem heen waar het zout wordt omgezet naar chloride. Dit zwemwater met chloride wordt daarna weer terug het zwembad in gepompt. 

Hierdoor houd je het zwemwater schoon zonder gebruik te maken van chemisch zwembadchloor. Door het gebruik te maken van een zoutwatersysteem houd je dus je zwembad schoon zonder alle nadelen zoals chloorlucht of last van de ogen.

Hoeveel zout?

De hoeveelheid zout dat je nodig hebt om goed gebruik te maken van een zoutwatersysteem hangt af van de hoeveelheid water in je zwembad. De hoeveelheid zout dat nodig is om je water schoon te houden is eenvoudig uit te rekenen met de onderstaande rekensom.

Liters water x 0,003 = Benodigd kg zout

 14 dagen bedenktijd

 Gratis verzending boven €50,-

 Deskundige klantenservice 

Heb je hulp nodig?

Het kiezen van het juiste zwembad is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wij van ZwembadDealer.nl begrijpen dat. Daarom proberen wij te voorzien in alle nodige informatie zodat je eenvoudig het perfecte zwembad kunt uitzoeken met de juiste accessoires en benodigdheden.

Op onze FAQ-pagina hebben wij alvast antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen en ons blog staat vol informatieve artikelen. Het antwoord op je vraag niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via de livechat of stuur ons een e-mail op [email protected]

0