Gratis verzending boven €50,-    14 dagen bedenktijd  Deskundige klantenservice

Home » Zwembadpompen » Zandfilterpompen

Zandfilterpomp

Een zandfilterpomp zorgt ervoor dat je zwemwater door een zandfilter wordt gepompt. Hierdoor wordt het water gefilterd waarna het weer terug in het zwembad wordt gepompt. Het vuil blijft hierdoor achter in het filter waardoor je kan blijven genieten van schoon zwemwater. Daarnaast zorgt een zandfilterpomp voor beweging in je zwemwater. Hierdoor ontstaat er minder kans dat algen, schimmels en bacteriën zich gaan ontwikkelen. Let bij het aanschaffen van een zandfilterpomp goed op de capaciteit van de pomp en de maximale inhoud van je zwembad.

Filter

Filterpompen voor Intex zwembaden

Veel van onze filterpompen zijn geschikt voor Intex zwembaden. Het wordt altijd aangeraden om een filterpomp van hetzelfde merk als je zwembad aan te schaffen. Intex zandfilterpompen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en pompsterkten. Het grote voordeel van zandfilterpompen zit hem in de duurzaamheid van de pomp. Waar de filters van cartridgepompen om de 2 weken vervangen dienen te worden, gaat filterzand jarenlang mee. 

Welke zandfilterpomp heb ik nodig?

Welke zandfilterpomp je nodig hebt hangt grotendeels af van de grootte van je zwembad. De filterpomp moet krachtig genoeg zijn om al het zwemwater binnen zo’n 4 uur schoon te kunnen filteren. Wanneer dit niet het geval is dan heeft het water te weinig beweging om schoon te kunnen blijven. Maar zoals gezegd hangt het grotendeels af van de grootte van je zwembad, maar zijn er meer zaken die invloed hebben op welke zandfilterpomp past bij jouw zwembad. Indien je zwembadaccessoires zoals zwembadverwarming of een zoutwatersysteem wilt aansluiten op je pomp zal dit zorgen voor extra weerstand. Hierdoor zal je een zandfilterpomp met een hogere capaciteit nodig hebben. Kijk goed op de productpagina’s van alle accessoires. Hier wordt altijd de minimale pompcapaciteit aangegeven.

Hoe sluit je een zandfilterpomp aan?

Een zandfilterpomp sluit je aan tussen de in- en uitlaat van je zwembad. De filterpompen van Intex hebben allemaal een 38mm aansluiten. Veel van de opzetzwembaden hebben een 38mm aansluiting, maar sommige hebben de kleinere 32mm aansluiting.

Wil je een zandfilterpomp aansluiten op een zwembad met een 32mm aansluiting, dan zal je twee connectors en een in- en uitlaatset 32mm nodig hebben.

 14 dagen bedenktijd

 Gratis verzending boven €50,-

 Deskundige klantenservice 

Heb je hulp nodig?

Het kiezen van het juiste zwembad is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wij van ZwembadDealer.nl begrijpen dat. Daarom proberen wij te voorzien in alle nodige informatie zodat je eenvoudig het perfecte zwembad kunt uitzoeken met de juiste accessoires en benodigdheden.

Op onze FAQ-pagina hebben wij alvast antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen en ons blog staat vol informatieve artikelen. Het antwoord op je vraag niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via de livechat of stuur ons een e-mail op [email protected]

4